Tips

4 tips om succesvol mee te doen aan ProkkelOpPad

Maak van te voren duidelijke afspraken 
Overleg met elkaar welke dag het beste uitkomt. Neem ruim de tijd voor het kennismaken. Drink wat met elkaar. Je kunt daarvoor het kennismakingsspel uit de 'knapzak' gebruiken, of een andere leuke vorm. Het is fijn als je - voordat je op pad gaat - elkaars namen weet en een beetje meer dan dat. 

Zorg ervoor dat de dag voor iedereen leuk is
Tijdens ProkkelOpPad leer je elkaar kennen op een luchtige en sportieve manier. Zorg ervoor dat de dag voor iedereen aangenaam is. Dat doe je door met een open en respectvolle houding met elkaar om te gaan en zo elkaar écht te leren kennen.
Geniet met elkaar van deze leuke dag!

Bespreek wat er na afloop gebeurt
Van de opdrachten worden foto's gemaakt.  Hoe ga je die na afloop met elkaar delen? Via e-mail of social media? Vergeet niet om hiervoor toestemming te vragen aan elkaar.
Wordt er na afloop nog contact gehouden met elkaar? Gaan jullie samen op 4 september naar de digitale eindshow kijken? Of toch apart van elkaar. Het is belangrijk om hier duidelijk over te communiceren en geen valse verwachtingen te creëren.

Tips voor bedrijven, gemeenten en organisaties
Goed voorbereiden is het halve werk. Neem hierin het initiatief, mensen in de zorg hebben het vaak druk. Maak duidelijke afspraken met elkaar. Communiceer rechtstreeks met elkaar, doe dat niet via ons. En als er vragen zijn die ongemakkelijk aanvoelen: stel ze toch maar. Het is belangrijk dat de communicatie open verloopt.

Tips voor VSO-scholen, dagbestedingen en woongroepen
Maak duidelijke afspraken over het verloop van de dag.