Tips

7 tips om succesvol mee te doen aan La Vuelta Holanda Prokkel

Trek dezelfde kleding aan
Trek herkenbare kleding aan zodat je elkaar makkelijk terug kan vinden.
Het leukste is als je allemaal een zelfde shirt aan hebt. Het liefst met het logo van jullie organisaties of een motto. Misschien heeft jouw organisatie bedrijfskleding die je daarvoor kunt gebruiken? Er wordt ook een teamfoto gemaakt, alleen daarvoor al is het leuk om allemaal een zelfde shirt aan te hebben. In de Prokkelwinkel zijn daarvoor Prokkel t-shirts te koop.
Lukt het niet om een t-shirt te regelen? Denk dan eens aan petjes, buttons of iets anders waaraan je elkaar kan herkennen.

Ontmoet elkaar van tevoren
Het is leuk om van tevoren alvast kennis te maken met elkaar. Dan kunnen jullie afspreken over hoe jullie naar Utrecht gaan reizen, en of jullie dat samen doen. Ook kunnen jullie eens bespreken waar rekening mee moet worden gehouden. Als het niet lukt om elkaar te ontmoeten, maak dan alsnog via de mail of een telefoongesprek duidelijke afspraken met elkaar.

Maak afspraken over de teamcaptains
Het is de bedoeling dat elk team twee teamcaptains heeft: één teamcaptain van de mensen met verstandelijke beperking, en één teamcaptain van het bedrijf of organisatie. Spreek duidelijk af wat de taak is van de teamcaptain. Denk aan: het aanmelden van het team bij aankomst, de teamleden bij elkaar houden, en niet onbelangrijk: het aanmoedigen en ondersteunen tijdens de spelen.

Zorg ervoor dat de dag voor iedereen leuk is
Tijdens de ProkkelSterrenslag leer je elkaar kennen op een luchtige en sportieve manier. Zorg ervoor dat de dag voor iedereen aangenaam is. Dat doe je door met een open en respectvolle houding met elkaar om te gaan en zo elkaar écht te leren kennen.

Geniet met elkaar van deze leuke dag!

Bespreek wat er na afloop gebeurt
Hoe worden die leuke foto’s die zijn gemaakt gedeeld? Via e-mail of social media? Vergeet niet om hiervoor toestemming te vragen aan elkaar.
Wordt er na afloop nog contact gehouden met elkaar? Gaan jullie elkaar nog eens ontmoeten? Het is belangrijk om hierbij geen valse verwachtingen te creëren.

Tips voor bedrijven, gemeenten en organisaties
Goed voorbereiden is het halve werk. Neem hierin het initiatief, mensen in de zorg hebben het vaak druk. Maak duidelijke afspraken met elkaar. Communiceer rechtstreeks met elkaar, doe dat niet via ons. En als er vragen zijn die ongemakkelijk aanvoelen: stel ze toch maar. Het is belangrijk dat de communicatie open verloopt.

Tips voor VSO-scholen, dagbestedingen en woongroepen
Maak duidelijke afspraken over het vervoer naar Utrecht en over de dag zelf. Doe dit op tijd. Vertel de cliënten, leerlingen of ervaringsdeskundigen wat ze kunnen verwachten op deze dag. Als je hier geen goed beeld van hebt: meer informatie ontvang je half mei. Of laat eens wat foto’s zien van voorgaande edities; kijk hiervoor ook op de facebookpagina van de Prokkelweek. Communiceer helder en open met elkaar, en met de andere helft van het team.